Candida

candida_wiem_o_zdrowiu

Forum -> dziwny objaw?!

Tytuł: dziwny objaw?!
Autor:sisi28
16.4.2010, 12:32
Witam serdecznie, Od paru miesięcy jestem osłabiona niebyło by w tym nic dziwnego gdyby nie to że najwieksze osłabienie dopada mnie przed wypróżxxx kręci mi się w głowie, robi się gorąco, serce zaczyna szybciej bić, poce się..po oddaniu stolca wszystko mija. Podejrzewam candide gdyż mam większość objawów opisywanych na tym forum. Męczą mnie szumy w uszach, zatoki, nawracające zapalenia pochwy, mroczki przed oczami, pieczenie języka, biegunki/zaparcia, wzdęcia, nieokreślone bóle brzucha, dziwny wzrok. Mam alergie wziewną, na roztocza itp. Nie wiem czy iść w tym kierunku czy szukać przyczyny mojego stanu gdzie indziej?

Autor:Madzik
27.5.2011, 10:38
To zgłoś się z tym do lekarza. Ja poszłam i się okazało, że mam grzyba pachwin, trochę zaczęłam czytać o tym w necie i znalazłam taką stronkę grzybicapachwin.info.pl może i ty znajdziesz coś dla siebie.

Autor:evoola
30.10.2011, 12:23
Witam wszystkich, Mam do Was ogromną prośbę, mianowicie od ok 5 lat borykam się z pewnym problemem. Zaczęło się od tego, że pewnego dnia pojawiły mi się dziwne plamki przed oczami. Nie zygzaki jak przy migrenie, tylko takie mętne, nieruchome,kolorowe plamy. Towarzyszyło im zmęczenie i ogólne osłabienie. Później doszły duszności, drętwienie kończyn, a raczej uczucie jakby chodziły po mnie mrówki. Cały czas mam powiększone węzły chłonne. I tak zaczęła się moja przygoda z lekarzami. Miałam już TK głowy, MRI, prześwietlenie kręgosłupa szyjnego, badane hormony, dno, ciśnienie oka, badanie na boreliozę, dopplera tętnic, prześwietlenie płuc, wizytę u laryngologa, OB, badanie moczu itd... Mój lekarz rozkłada ręce, sugerując, że to nerwica, którą niezaprzeczalnie mam ale podejrzewam, że głównie przez to co się ze mną dzieje. Ostatnio koleżanka zapytała mnie czy przypadkiem nie mam problemów ginekologicznych. Rzeczywiście mam, cytologia zawsze na 3, po lekach spada do 2. Często odczuwam \\\"tam\\\" swędzenie i pieczenie. Nigdy nie łączyłam tych objawów ze sobą, ale często mam zajady, popękane dziąsła, swędzą mnie oczy, rano zawsze mam kaszel, suchość w jamie ustnej przez cały dzień, odkrztuszam dziwną wydzielinę, czasem pojawiają się na całym ciele pojedyncze krostki, które po zdrapaniu robią się szkliste...Dodam, że wypadają mi włosy i rozwarstwiają mi się płytki paznokci. To chyba wszystko. Proszę, podpowiedzcie czy to może kandydoza, mam już dosyć włóczenia się po lekarzach, którzy wysyłają mnie do psychologa, co nic nie daje bo są dni kiedy czuję się fatalnie. Liczę na Waszą pomoc. P.S. Wczoraj odebrałam wyniki badań moczu i krwi. CRP wyszło mi znacznie ponad normę, bo az 11,5 a w moczu jest dużo bakterii. Jeśli ktoś chce napisać, mój mail : evoola@xxx

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

candida_ciekawostki

Ciekawostki

Drożdżaki
Wywołują fermentację cukrów, której produktami są alkohol i dwutlenek węgla, wydalane z organizmu - jeśli poziom dwutlenku węgla jest wysoki, objawem są wzdęcia.

Czy wiesz, że...

Atopowe zapalenie skóry jest rodzajem wyprysku odnoszącym się do egzemy, czyli jednym z rodzajów alergii skórnych.

Polecamy

Skóra sucha
Cera sucha może być objawem niedoczynności tarczycy. Poważne komplikacje mogą dotyczyć też osób z cukrzycą. Niektóre farmaceutyki, jak leki moczopędne, przeciwskurczowe, czy antyhistaminowe także mogą przyczynić się do tego stanu.

Archiwum

Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Pomimo że lek dostępny jest od 1922 r. jego mechanizm działania nie jest do końca poznany. Zakłada się, że polega na hamowaniu aktywności COX w OUN, co z kolei powoduje zahamowanie syntezy prostaglandyn. Metamizol łatwo rozpuszcza się w wodzie. Ma stosunkowo słabe działanie przeciwzapalne, a silne przeciwgorączkowe i przeciwbólowe. Pyralgina zawierająca metamizol skutecznie łagodzi migrenę, pozwoli spokojnie zasnąć jednocześnie chroniąc przed nocnym wybudzeniem, które jest spowodowane odbieraniem uciążliwego bólu.