Candida

candida_wiem_o_zdrowiu

Forum -> tabletki dopochwowe na candide a wpływ na ciążę

Tytuł:tabletki dopochwowe na candide a wpływ na ciążę
Autor:maminka
31.8.2011, 18:03
czy tabletki dopochwowe stosowne w walce z candidą nie mają bezpośredniego lub pośredniego w pływu na płód pytam bo długo nie mogłam mieć dzieci i chcę żeby mojemu dziecku nic nie groziło

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest kwadratowe: koło czy kwadrat?

candida_ciekawostki

Ciekawostki

Drożdżaki
Wywołują fermentację cukrów, której produktami są alkohol i dwutlenek węgla, wydalane z organizmu - jeśli poziom dwutlenku węgla jest wysoki, objawem są wzdęcia.

Czy wiesz, że...

Atopowe zapalenie skóry jest rodzajem wyprysku odnoszącym się do egzemy, czyli jednym z rodzajów alergii skórnych.

Polecamy

Skóra sucha
Cera sucha może być objawem niedoczynności tarczycy. Poważne komplikacje mogą dotyczyć też osób z cukrzycą. Niektóre farmaceutyki, jak leki moczopędne, przeciwskurczowe, czy antyhistaminowe także mogą przyczynić się do tego stanu.

Archiwum

Metamizol należy do grupy pochodnych pirazolonu, działa przeciwbólowo oraz przeciwgorączkowo i nie posiada komponenty przeciwzapalnej. Pomimo że lek dostępny jest od 1922 r. jego mechanizm działania nie jest do końca poznany. Zakłada się, że polega na hamowaniu aktywności COX w OUN, co z kolei powoduje zahamowanie syntezy prostaglandyn. Metamizol łatwo rozpuszcza się w wodzie. Ma stosunkowo słabe działanie przeciwzapalne, a silne przeciwgorączkowe i przeciwbólowe. Pyralgina zawierająca metamizol skutecznie łagodzi migrenę, pozwoli spokojnie zasnąć jednocześnie chroniąc przed nocnym wybudzeniem, które jest spowodowane odbieraniem uciążliwego bólu.